Little Planet Projection — één van de (vele) leuke kanten van 360graden fotografie

Zoals u in de afgelopen blogs misschien wel is duidelijk geworden bied ik sinds kort ook 360graden fotografie aan. Ik heb u laten zien hoe u dit kunt inzetten voor een ‘Immersive Customer Experience’ — uw klant kan alle kanten van uw gebouw, fabriek of evenement zien. Dat is allemaal heel erg leuk. Maar vandaag wil ik uw aandacht vestigen op wat ik zelf één van de leukste kanten van 360graden fotografie vindt: Little Planet Projection.

In deze blog ziet u een aantal voorbeelden. Het principe is eigenlijk simpel: omdat alle randen van de foto vastzitten aan de volgende rand, is het beeld rond. En daar kun je dus leuke dingen mee doen! Er ontstaat een kleine planeet, met u als middelpunt. Klik op de beelden om ze groter te zien.

U kunt deze Little Planets zelf verder besturen!

  1. Klik op één van de volgende links. 
  2. Klik het meest rechter witte icoontje in het beeld. Kies optie 2 van de 4 mogelijkheden die verschijnen.
  3. Gebruik de andere icoontjes om  het beeld aan te passen.

Links naar de 360graden foto’s die hierboven staan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *