Video: waar de komende twee workshops over gaan

Als je alle professionele fotografen nou eens op één stapel gooit, en dan sorteert op hoe succesvol ze zijn… dan krijg je een soort driehoek of pyramide. Bovenaan staan dan waarschijnlijk Erwin Olaf en Anton Corbijn. Onderaan zou je een brede basis zien van fotografen die niet begonnen zijn, of die overwegen er mee op te houden. Hier is een interessante vraag: waar zou jou bedrijfsvoering zitten in die driehoek?

Je zou, als je even verder denkt, een lijn door die driehoek heen kunnen tekenen. Alle bedrijven die boven die lijn zitten zijn levensvatbaar — ook op de lange termijn! Alle bedrijven die onder die lijn zitten, zijn dat niet. Sommigen van deze bedrijven worstelen dagelijks; anderen alleen als er belasting betaald moet worden; en sommigen alleen als de fotograaf zich afvraagt hoe dat nou moet met pensioen.

Hier is een vraag die mij eindeloos intrigeert:

Wat weten fotografen die boven die lijn zitten, dat fotografen onder die lijn nog niet weten?

In April ga ik twee workshops doen waarin ik het antwoord uit de doeken ga doen. Dit zijn workshops bestemd voor professionele fotografen die de winstgevendheid van hun bedrijfsvoering willen verbeteren! De workshops hebben beperkt plaats, en er zijn al een aantal aanmeldingen. Dus: schrijf je snel in!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *