Event voor IT-professionals in Cinemec Ede

Afgelopen week mocht ik een mooie evenement fotograferen in Cinemec Ede. Dit is een complex van bioscoopzalen. De uitdaging van het fotograferen op zo’n locatie is het gebrek aan licht. De bezoekers van het evenement zitten prins-heerlijk in comfortabele bioscoopstoelen — maar voor de fotograaf is het een uitdaging om in zo’n situatie ook goede foto’s te maken.

Mooi licht –  00k in dergelijke zalen

Ik heb dat opgelost door een assistent mee te nemen die mij hielp met het subtiel inflitsen van de foto’s. Mooi licht komt nooit vanuit de hoek van waaruit je kijkt. Ik heb dus ook principeel geen flits op de camera — die geeft namelijk het lelijkst mogelijke licht. Nee, mijn flits komt schuin van de zijkant, zodat je mooie accenten krijgt en een foto veel natuurlijker en interessanter wordt.

Creatieve bewerking

Ook leuk aan deze opdracht is dat de opdrachtgever ervan houdt als ik de foto’s wat meer bewerk dan normaal. Dus zijn sommige foto’s naturel, anderen zwartwit, en weer anderen hebben een mooie kleurzweem. Ik maak een keuze uit een uitgebreid palet aan mogelijkheden dat ik tot mijn beschikking heb, en kies er een paar uit die ik dan consequent op de selectie toepas. Daarbij let ik er op dat ik van elke setting steeds een naturel foto heb, en een wat meer bewerkte versie. Hieronder ziet u een kleine selectie van de hele dag. De opdrachtgever kreeg een collectie van 308 beelden.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *