Food fotografie van boven en van opzij

Een greep uit de gerechten doe ik voor deze opdrachtgever fotografeerde. De foto's werden van boven genomen, en van de zijkant. Uitdagend om dit goed te krijgen, omdat de ondergrond wit is, en de het servies ook!
Een greep uit de gerechten doe ik voor deze opdrachtgever fotografeerde. De foto’s werden van boven genomen, en van de zijkant. Uitdagend om dit goed te krijgen, omdat de ondergrond wit is, en de het servies ook!

 

Voor de nieuwe website van deze opdrachtgever waren mooie foto’s van allerlei gerechten nodig. Deze opdrachtgever is zeer actief in de evenementenbranche, en dus ging het hier om beelden waarop duidelijk zichtbaar was wat de gasten krijgen aangeboden. Vandaar dat de foto’s van de zijkant en van boven moesten worden gemaakt. Ook moesten de borden en plateau’s vrijstaand gemaakt worden, zodat een grafisch ontwerper er gemakkelijk een kleurtje kan onderschuiven.

De foto’s werden in één dag tijd op locatie genomen. De opdrachtgever had twee medewerkers beschikbaar gesteld die de hele dag hebben gezwoegd om de gerechten er picobello uit te laten zien. Hieronder ziet u een aantal voorbeeld foto’s. Zo ziet u ook hoe een grafisch vormgever makkelijk een andere kleur in de ondergrond aanbrengt, zonder dat de schaduw verstoord wordt.

Dit is ingewikkeld om goed te krijgen: de ondergrond is wit, en het bord is wit. De kunst is om het natuurlijk te laten lijken.
Dit is ingewikkeld om goed te krijgen: de ondergrond is wit, en het bord is wit. De kunst is om het natuurlijk te laten lijken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *