Stoere glazenwassers hoog boven Rotterdam

Deze week een reportage opdracht gedaan voor de branche organisatie van Schoonmaakbedrijven. Hierbij mocht ik staan op het dak van één van de hoogste gebouwen van Rotterdam. Zelfs daar maakte ik gebruik van een flitslamp om die extra kracht in de foto te leggen....
Deze week een reportage opdracht gedaan voor de branche organisatie van Schoonmaakbedrijven. Hierbij mocht ik staan op het dak van één van de hoogste gebouwen van Rotterdam. Zelfs daar maakte ik gebruik van een flitslamp om die extra kracht in de foto te leggen….

De vraag wordt me regelmatig gesteld: of ik hoogtevrees heb. Nou, dat valt wel mee. Zolang ik me maar op mijn camera en het beeld voor me kan concentreren…. Deze week mocht ik iets interessants doen: glazenwassers fotograferen. Op het dak van een van de hogere gebouwen in de omgeving van Rotterdam.

Voordat we naar boven gingen hebben we eerst wat groepsfoto’s en portretten gemaakt onderaan. Daarna zijn we naar boven gegaan. De laatste 15 meter moesten we klimmen. Mijn tas en flitsapparatuur hebben we met een touw omhoog gehesen. Eenmaal boven heb een mooie serie foto’s gemaakt. Voor de foto naar beneden lag ik plat op mijn buik. De glazenwassers hangen een meter of 10 onder mij. Ik had verwacht dat ik hypernerveus zou zijn, maar ik was eigenlijk meer gedreven om er een gaaf beeld van te maken. Wat volgens mij redelijk is gelukt… Uiteindelijk mocht ik ook nog met het bakje een paar verdiepingen naar beneden, om daar een glazenwasser aan het werk te fotograferen. Zo zie je maar weer: je komt als fotograaf op allerlei interessante plaatsen! Klik op de foto’s om ze groter te zien.

Even een groepsfoto van deze glazenwassers, alvorens we naar boven gaan.
Even een groepsfoto van deze glazenwassers, alvorens we naar boven gaan.
Ik ben nu in 'het bakkie' en hang hier rond de 12de verdieping. Er is niet veel ruimte in zo'n bakje, en het schommelt behoorlijk. Maar met een charmante glazenwasser die voor de duvel niet bang is, is fotograferen geen probleem.
Ik ben nu in ‘het bakkie’ en hang hier rond de 12de verdieping. Er is niet veel ruimte in zo’n bakje, en het schommelt behoorlijk. Maar met een charmante glazenwasser die voor de duvel niet bang is, is fotograferen geen probleem.
Even niet naar beneden kijken. Ik lig hier op de 15de verdieping, plat op mijn buik bovenop het gebouw, langs de A16 aan de oostkant van Rotterdam.
Even niet naar beneden kijken. Ik lig hier op de 15de verdieping, plat op mijn buik bovenop het gebouw, langs de A16 aan de oostkant van Rotterdam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *