Industriële fotografie in de kassenbouw

Dit is een leuke opdracht om u even te laten zien. Dan krijgt u een indruk hoe zo’n opdracht in zijn werk gaat. Hier was de opdracht om in een dag zoveel goede foto’s mogelijk te maken rond een aluminium bedrijf gespecialiseerd in kassenbouw. ‘S ochtends waren we bij het bedrijf zelf; ‘s middags hebben we een aantal bouwprojecten bezocht.

Ik laat u even een aantal beelden zien. De opdrachtgever heeft, alles bij elkaar, 174 foto’s gekregen. Natuurlijk kan ik u dat niet allemaal laten zien. Maar die foto’s zijn wel allemaal geschikt om in ene te gebruiken in hun communicatie.

Ik doe vaak en graag industriële fotografie! Hier leest u er meer over.

Groepsfoto’s

Ik begin even aan het begin. Gelijk bij aankomst maakten we een leuke groepsfoto van alle medewerkers. Ik mocht in een bakkie op een forklift een flink eind de lucht in. Zo kreeg ik iedereen op de foto, plus ook het gebouw op de achtergrond. Ik nam een aantal foto’s, maar dit is één van de gezelligste!

Hierna nam ik een hele serie foto’s van allerlei teams die op kantoor werken. Gewoon tegen een witte achtergrond. Allemaal niet zo spannend. Maar vervolgens mochten we de fabriekshal in en hebben we daar de verschillende teams gefotografeerd. Mijn advies aan opdrachtgevers is altijd: laat mij je verhaal vertellen. Laat niet alleen de mensen zien, maar ook waar ze werken en wat ze doen. Dat betekende in dit geval dat ik alle foto’s weer vanaf een trap mocht maken. Zo zie je de omgeving waar deze heren werken.

Ik vond het altijd erg leuk om in een fabriek te mogen fotograferen. Het lukt me goed om een leuke connectie met mensen te maken, en ik vind het een hele prettige uitdaging om mooi licht te creëren waardoor hun werk er mooi uitkomt. Bijna altijd zijn de mensen op de foto enthousiast als ze het resultaat zien! Soms moet ik mensen echt afremmen in hun enthousiasme nadat ze een foto hebben gezien: dan hebben ze ineens allerlei ideeën voor andere (en nog betere) beelden.

Kassenbouw in beeld

Na een korte lunch zijn we naar een drietal projecten gereden. Dat begon niet zo goed, want het weer werkte niet mee: het was grijs, miezerde een beetje… gewoon niet gezellig. Om kassenbouw goed op de foto te zetten heb je toch echt wel een mooie blauwe lucht nodig! Gelukkig werd gaandeweg het weer beter. Dat merk ik vaak: gewoon doorgaan. Het is niet de hele middag hetzelfde weer. Er komt een moment dat het openbreekt. Misschien is het maar een kwartiertje, maar als je dan lekker bezig bent, heb je de foto’s ook. Hieronder een aantal beelden. Zoals gezegd, we maakten er veel meer. Maar zo krijgt u een indruk! U kunt op de foto’s klikken om ze groter te zien.

2 thoughts on “Industriële fotografie in de kassenbouw”

  1. Rogier heeft mooi werk geleverd door ons personeel en enkele projecten professioneel in beeld te brengen. De zienswijze en invalshoek vanuit een multi-inzetbare fotograaf levert hierbij hele mooie resultaten op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *