Vrij werk project: Mijn Plantenwinkeltje

Productfotografie voor Mijn Plantenwinkeltje

Aan het begin van dit jaar schreef ik dat ik dit jaar meer ‘vrij werk’ wilde maken — fotowerk waarbij ik mijn eigen opdrachtgever ben. Dat zijn dus leuke, uitdagende projecten waar ik van leer en een stuk creativiteit in kwijt kan. Afgelopen vrijdag heb ik zo’n project gedaan.

De planten die u hier ziet staan in ‘Mijn Plantenwinkeltje’, de leuke plantenwinkel in het zelfde gebouw als waar mijn studio zich bevindt. Ik heb, met goedvinden van Angelique van Mijn Plantenwinkeltje, een paar van de interessantste planten gepakt en geprobeerd er een mooie foto van te maken.

Daarbij ging het me niet zozeer om een goede productfoto voor bijvoorbeeld een webshop, als wel een foto die groot aan de muur kan. De planten zelf zijn kunst — de foto moet dat dus ook zijn.

De foto’s werden gemaakt met een Nikon D800, in combinatie met een Nikon 70-200mm/f2.8 VR type II.
De planten werden verlicht met twee SB910, getriggerd door Pocketwizards. Er werd geen gebruik gemaakt van lichtkappen of modifiers.
De achtergrond werd verlicht door een SB800, met een Magmod Grid.

Bekijk de foto’s hieronder. U kunt op de foto’s klikken om ze groter te zien.

Productfotografie voor Mijn Plantenwinkeltje Productfotografie voor Mijn Plantenwinkeltje Productfotografie voor Mijn Plantenwinkeltje Productfotografie voor Mijn Plantenwinkeltje Productfotografie voor Mijn Plantenwinkeltje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *