Reacties en resultaten van een privé fotografie workshop

Model workshop privé fotografie

Sinds kort bied ik, naast mijn reguliere workshop programma, ook privé fotografie workshops aan. Dit blijkt een ideale oplossing voor mensen die gewoon eens een paar uur lang al hun vragen willen kunnen stellen aan een professionele fotograaf, zonder dat er een hele groep omheen staat. De mogelijkheid om dit met wat vrienden te doen, en zo de kosten ook nog eens te delen, maakt het nog interessanter.

Onlangs deed ik weer zo’n workshop. Twee jaar geleden heb ik mijn kozijnen laten vernieuwen. De verkoper die bij ons thuis kwam om de mogelijkheden te bespreken, zag aan mijn werkkamer in ene dat ik fotograaf was. Hij bleek zelf ook enthousiast te reageren. Onlangs benaderde hij mij met de vraag of hij met twee vrienden eens kon langskomen voor een workshop. Zij wilden in een kleine groep leren hoe ze betere portretten konden maken. Een privé fotografie workshop is dan ideaal: je kunt zelf het onderwerp en de inhoud bepalen, en zonder schroom al je vragen stellen.

Die workshop vond onlangs plaats. We ontmoetten elkaar in mijn studio, wat een uitstekende plaats is om over een aantal dingen door te praten en voorbeelden te bekijken. Maar omdat zij wilden leren fotograferen met daglicht (niet iedereen heeft studio-flitsers) zijn wij naar het stadhuis (tegenover mijn studio) gelopen, en daar hebben we alle drie een model gefotografeerd. Ik heb ze ze twee opdrachten gegeven: 1. maak een close-up, en 2. maak een redactioneel portret. Toen zijn we weer terug naar de studio gegaan en hebben we samen de foto’s bekeken.

Het is niet aan mij om hun foto’s te posten, maar alle drie hebben ze mooie platen geschoten. Altijd bijzonder om te zien hoe iedereen, of je nu een gevorderde fotograaf bent, of een totale beginner, een eigenblik en perspectief heeft! Ik heb zelf ook wat beelden gemaakt. Bij deze post mijn foto’s.

Model tijdens privé workshop fotografie

Reacties over de workshop

Alle drie waren ze zeer positief over de ervaring. Ik deel graag hun reacties met u!

workshop-prive-rotterdam-deelnemers We hebben van te voren afgesproken wat we wilden met de workshop. Dat ging prettig en direct. De voorbereidende vragen en het opsturen van eigen foto’s hielp op een ontspannen manier ons voor te bereiden op de workshop: wat wil ik halen.
Rogier is een dynamische en spontane vakman die zijn passie en kennis met energie maar tevens gedoseerd overbrengt. Fijn interactief. Hij voelt goed aan wat de “cursist” nodig heeft en speelt daarop in. Zijn enthousiasme smaakt naar meer.
— J.G D.
Afgelopen zaterdag een verrassende en boeiende workshop gehad van Rogier: een betrokken fotograaf, die eerst de tijd nam om een beeld te vormen van ons als persoon, onze ervaringen op foto-gebied en om onze vragen te inventariseren. Op deze vragen is hij vervolgens uitgebreid ingegaan. Het was erg plezierig dat hij in het beantwoorden van onze vragen, onze eigen foto’s gebruikte ter illustratie.
Vervolgens hebben we buiten geoefend met het maken van verschillende foto’s. Hij gaf feedback vanaf de zijlijn en gaf ook enkele voorbeelden. Prettig dat we zelf een model konden regelen en daardoor geen extra kosten hoefden te maken.
In de studio hebben we onze foto’s besproken. Rogier is goed in het verwoorden van mogelijke verbeteringen, maar hij geeft ook aan wat hij waardeert in foto’s!
Door de afwisseling boeide de workshop van begin tot eind! Ik had nog wel wat langer willen blijven…!
—W.T.
Het overbrengen van kennis, tips en tricks is wel aan Rogier besteed. Hij geeft blijk van kennis, inzicht en ervaring. In ons geval betrof het een foto workshop over met name portretfotografie. Ik heb er veel van geleerd. Zal hem zeker aanbevelen aan anderen.
— M.R.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *