Op locatie met de Elinchrom ELB400

KS Profiel Personeel vast-72

Altijd leuk om beelden van leuke opdrachten te laten zien! Ik kreeg opdracht van een mooi bedrijf uit Moerdijk of ik al hun medewerkers op de foto wilde zetten. Niet tegen een witte muur aan, maar ‘in hun werk’. De foto moest het verhaal van het werk van deze mensen laten zien. Dat vind ik nou geweldig om te doen!

Onlangs heb ik bij FotoFlits twee Elinchrom ELB400 accu’s en lampen gekocht. Regelmatig kom ik toch te kort met mijn reportage-flitsers. Deze ELB’s geven meer vermogen, zijn compatible met mijn softboxen, beauty-dishes en reflectoren, en zijn volledig aanstuurbaar via de controller van Elinchrom, de skyport. Ik besloot deze shoot te gebruiken om deze units eens stevig uit te testen!

Allereerst: een paar foto’s om te laten wat voor mooi licht je ermee kan maken. Ik heb alle foto’s gemaakt met de 80cm Octa. Dit werd echt spelen met licht. Heerlijk om te doen.

KS Profiel Sfeer-0710

De mensen voor mijn lens vonden het ook leuk — vooral toen ze de foto’s op mijn camera bekeken. “Wow, wat gaaf” — en gelijk waren er 10 andere ideeën over hoe we de foto nog beter konden maken. De samenwerking was echt voortreffelijk.

De opdracht kostte 3,5 dag. De eerste dag heb ik een accu leeg geflitst, maar toen was ik ook klaar voor die dag. Dat is me de rest van de dagen niet meer gelukt!

Ik heb ook de Ranger RX. Die lamp is 1100Ws, maar dat had ik helemaal niet nodig. Gelukkig maar, want die accu is loodzwaar. Deze ELB’s zijn lekker licht en mobiel.

De ELB heeft allemaal bijzondere functies die ik voor deze shoot niet nodig had. Daar hoop ik in de toekomst meer mee te spelen. Maar voor nu was die ruim voldoende — en de klant was zeer onder de indruk van de beelden. Alle medewerkers hebben een 20x30cm afdruk op geborsteld Aluminium gekregen. Ik heb begrepen dat ze zeer trots op de beelden waren!

Bekijk mijn industriële fotografie hier

_DSC0010

PS. Foto-Flits leverde mij ook dit super-handige statief. Wordt 4 meter hoog!

_DSC0019-Edit

1 thought on “Op locatie met de Elinchrom ELB400”

  1. Leen den Boer

    Hallo
    ik heb het geluk dat ik bevriend met Stefan enRochelle van der Veer en ben zodoende bij je foto’s terecht gekomen.Ik heb ze met heel veel plezier zitten bekijken wat een prachtige reportages Met echt schitterende foto’s.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *