Wat plaatst u tijdens uw evenement op Social Media?

Lammers

Het was een schitterend evenement! Mooie show, licht, geluid, entertainment. Alles klopte. Ik fotografeerde er lekker op los. Ergens halverwege het programma kwam mijn opdrachtgeefster naast me staan, met haar telefoon in de hand. “Even een foto voor twitter maken,’ lachte ze me toe. Ze richtte haar telefoon op het podium, klikte … en keek vervolgens misnoegd naar haar telefoon. De foto was overbelicht en bewogen. “Daar moeten we het maar mee doen,” fluisterde ze. De frustratie was duidelijk hoorbaar.

En dat begreep ik wel. Die foto zag er eigenlijk niet uit. Maar wat moet je? De mooie foto’s van de professionele fotograaf krijg je pas veel later…

Dat kan nu anders! Ik kan, tijdens het evenement al, mooie bewerkte foto’s aanleveren die u direct op Twitter of Facebook kan plaatsen! Vanaf mijn camera kan ik foto’s draadloos naar mijn laptop versturen, waar ze door mijn assistent direct bewerkt worden en dan direct op social media kunnen verschijnen.

En het mooie is: in het plaatje kan een citaat geplaatst worden. Dat citaat kan veel langer zijn dan de 140 karakters die Twitter toelaat! Daar kan de naam van de spreker bij. En de naam van uw evenement… Wij snijden dat beeld zodat het veel Twiiterapplicaties in ene in zijn geheel zichtbaar is. Vervolgens twittert u dat beeld, met de hashtag van uw evenement.

Moet u vervolgens eens opletten hoe snel die foto wordt ge-retweet — en hoe vaak! Onze ervaring is dat een dergelijke foto 10x zo vaak wordt ge-retweet als de foto die u met uw mobiele telefoon maakte.

Als u vervolgens met die foto’s ook nog twittert dat de foto’s van het evenement de volgende dag in een web gallery te bekijken zijn, verzekert u zichzelf van maximale interesse en bezoekers!

Twitter-quote-1
RotterdamZuid
Twitter-quote-2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *