Fotograaf op de cover

NCN-Magazine-met-Rogier

Ik schiet met regelmaat covers van glossy’s. Maar nu werd ik benaderd door de Nikon Club Nederland: of ik een artikel wilde schrijven en dan zelf met mijn tronie op de voorkant wilde. 

Het kostte nog wel even wat nadenkwerk om met een originele invalshoek te komen. De redactie stuurde me vat voorgaande edities op, en daar zaten veel grote namen met hele bijzondere artikelen tussen (‘roofvogels fotograferen in Mongolië’). Maar nadat ik mezelf over het gevoel van ‘wat doe ik hier in hemelsnaam tussen?’ had heengezet, besloot ik te schrijven over het werken met flitslicht. Flitslicht is in mijn ogen één de mooiste tools die fotografen hebben — maar het kan ook vreselijk slecht gebruikt worden.

Er moest natuurlijk ook een leuke foto bij komen. Die heeft mijn echtgenote van me gemaakt. De grap van de cover is dat de flits niet op de camera zit, en toch afgaat. Vond ik zelf best goed gelukt — maar ik vraag me af of veel mensen die hebben begrepen.

Het artikel kun je hier lezen. En nu ga ik snel weer terug naar ACHTER de camera…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *