The best photographer I’ve ever worked with…

Mario Garcia - Interview-4

Later dit jaar zal De Telegraaf overstappen op een Tabloid formaat. In dit proces wordt zij begeleid door Dr. Mario Garcia. Eens per maand komt Dr. Garcia naar Nederland voor overleg met de staf van De Telegraaf.

Dr. Garcia is nogal een authoriteit op het gebied van media. Wereldwijd heeft hij vele kranten door allerlei transities heen geloodst. Zodoende dat de Nederlandse Glossy Media Facts me onlangs naar het Amstel hotel stuurde om daar een foto van hem te maken voor de cover.

Het was echt een erg leuke ontmoeting. Dr. Garcia is Cubaans, maar woont in New York. Klein van formaat, maar ontzettend vriendelijk en hartelijk verwelkomde hij me in zijn suite. Nou heeft Media Facts een vast format, dus ik bouwde in een mum van tijd een kleine studio op, met 3 flitsers en een zwarte achtergrond. Hij sloeg het geheel met veel interesse gade. Uit ons gesprek bleek dat hij geregeld met allerlei fotografen werkt en echt wel het één en ander weet van mijn branche.

Terwijl we zo praatten, begon ik foto’s te maken. Ik was klaar voordat hij er erg in had. Mijn camera had ik ingesteld op Zwart-Wit. Hij wilde het resultaat graag zien. “Oh my!” riep hij uit. “You just did that?” Hij was ‘blown away’. Hij keek me aan en zei “You’re the best photographer I’ve ever worked with!” Dat was hoge lof voor een man die woont en werkt in New York, want in mijn mening wonen de beste fotografen in New York. De hoofdredacteur van Media Facts vertelde me later dat Dr. Garcia ook naar hem toe zeer positief over mij was geweest.

Maar… je moet dergelijke lof niet al te serieus nemen. Vorige week was Dr. Garcia weer in Nederland, nu om te spreken op het Media Facts Uitgevers Congres. We begroetten elkaar hartelijk en hij poseerde voor me met de editie van Media Facts die in tussen uit was.

Niet veel later poseerde hij voor een cartoonist, die daar ook aan het werk was. Vol spanning stond hij te wachten op het resultaat. Toen de cartoonist het blad omdraaide zag ik de reactie van Dr. Garcia. Daarin erkende ik hetzelfde enthousiasme als ik in zijn suite in het Amstelhotel had gezien. Wow, you’re amazing… en nog wat van dergelijke kreten.

Zo zie je maar: soms maak je een mooie foto. En soms leg je het af tegen een cartoonist!

Mediafacts Uitgevers Congres-1680
Mediafacts Uitgevers Congres-2010
Mediafacts Uitgevers Congres-2228
Mediafacts Uitgevers Congres-2230

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *