Skyline door het glas heen

Skyline Medewerkers-033

Soms is het even zoeken voordat je de juiste foto kunt maken. Dan moet je even een aantal dingen proberen. Kijken welke problemen, maar ook welke mogelijkheden een situatie biedt.

In dit geval heette de opdrachtgever SkylineDx en bevond deze zich op de 22ste verdieping van een hoog kantoorgebouw in Rotterdam. En ze wilden graag de skyline van Rotterdam terugzien in hun foto’s — logisch met zo’n naam! Dat bleek echter nog niet zo makkelijk. Hun kantoorgebouw stond op grote afstand van Rotterdam. Door de lens heen was de skyline niet zo heel groot. De ramen hadden een bruine film op het glas tegen de felle zon. En op de 22ste verdieping komen de glazenwassers niet regelmatig, dus waren ze ook niet al te schoon.

Tijdens een eerste ontmoeting maakte ik een proeffoto. Dit deed ik met een SB-910 flitser en paraplu. Met de flitser op vol vermogen haalde ik diafragma F11. Daarmee was de skyline nogal wazig. Dat werd hem dus niet. Dus gingen we naar het dak. Vanaf daar hadden we een schitterend uitzicht en licht zat. F22 was geen probleem — maar nu was er een ‘stevige’ wind. Nou ja, stevig … de wind woei het haar alle kanten uit.

Thuisgekomen bewerkte ik de foto’s en stuurde deze op. De leiding van SkylineDx koos toch voor de optie door het raam. OK dan!

Met mijn Elinchrom Ranger RX en de 80cm Octa bleek F22 wel te halen. Ik maakte de foto’s met een Nikon D4 en 70-200mm/f2.8. De
In de nabewerking lukte het vrij goed om toch de kleur van de ramen te neutraliseren. Klant was zeer gelukkig!

Er moest ook een groepsfoto gemaakt worden. Zie hier het resultaat. Klik op de foto om hem groter te zien.

Skyline Groepsfoto-001

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *