Verkiezingsavond Christenunie in mijn studio

CU Verkiezingsavond GV2014-52

OK, laat ik gelijk even duidelijk maken dat ik niet zelf een Christenunie-persoon ben. Maar het geval wil dat mijn studio in Mooierdam zit, en dat is een erg leuk initiatief van de Christenunie. Dus toen zij kwamen vragen of zij als partij de uitslagenavond in mijn studio mochten vieren, zei ik in ene ‘ja!’

En zo kwam het dat de voltallige CA tweedekamer fractie, alsmede vele CU aanhangers afgelopen woensdagavond in mijn studio waren. Daar stonden een groot aantal schermen opgebouwd, en ook de NOS had een kleine studio neergezet.

Het was voor mij de eerste keer om zoiets mee te maken. Ik ben best wel politiek ge-engageerd, maar beschouw mezelf als een zwevende kiezer. Dus om zo’n feest mee te maken was voor mij een nieuwe ervaring. Ik vermoed dat het die avond bij mij in de studio er ongeveer net zo aan toe ging als bij alle andere partijen elders in het land — behalve dat er hier niet een bepaalde bevolkingsgroep het land werd uitgewenst.

Er werd voornamelijk op mobieltjes gekeken. De avond was gezellig en ontspannen — maar iedereen had zijn iPad of smartphone steeds vlakbij. De spanning steeg duidelijk naarmate het duidelijker werd hoe er in de grote steden was gestemd. Helaas voor de CU was dat in Rotterdam niet helemaal bevredigend — maar gemiddeld genomen was de uitslag voor de CU erg goed.

Ik heb een web gallery met beelden online gezet (inmiddels offline). En ja, ik heb deze keer op de Christenunie gestemd — voornamelijk uit bewondering en dank voor het Mooierdam initiatief.

CU Verkiezingsavond GV2014-143

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *