De Kunstenaars en Ondernemers van Mooierdam

Mooierdam-alle-ondernemers-2500px

(klik op de foto om hem groter te zien)

Mijn studio bevindt zich in een pand aan de Coolsingel, schuin tegenover het stadhuis. Ik zit daar niet alleen; in hetzelfde pand zitten een aantal ondernemers en kunstenaars. Onder de naam ‘Mooierdam’ treden wij gezamelijk naar buiten.

Mooierdam is een initiatief van de Rotterdamse fractie van Christenunie/SGP. Het is ene popupstore waar kleine ondernemers (zoals ik) de kans krijgen om onszelf te laten zien. De naam is een woordspeling op ‘Rotter’dam — we willen de stad niet rotter, maar juist mooier maken. Wat ons samenbindt is dat we allemaal op onze eigen manier positief willen bijdragen aan de stad op een duurzame manier.

Langzamerhand leer ik mijn ‘pandgenoten’ een beetje kennen, en dat is voor een fotograaf (toch vaak een beetje een lone ranger) vreselijk leuk. Aanstaande zaterdag is er van alles te doen in Mooierdam. Iemand opperde de mogelijkheid van een groepsfoto — en toen dacht ik dat ik een ‘composite’ foto de beste manier was om iedereen goed in beeld te brengen. En dus heb ik ze (bijna) allemaal maar op de foto gezet.

Ik heb de dames en heren tegen een witte achtergrond gefotografeerd met een paraplu van 1.90m. Vervolgens heb ik Photoshop ze uitgeknipt, de schaduw geselecteerd, er een logo achter gemonteerd, en daar die schaduw weer overheen laten vallen.

3 thoughts on “De Kunstenaars en Ondernemers van Mooierdam”

    1. Je ziet het logo op de foto, neem ik aan. Dat zat niet in het oorspronkelijke beeld. Ik heb het achter het beeld gemonteerd. Om dat te kunnen doen heb ik eerst de schaduw apart geselecteerd mbv Photoshop; vervolgens het logo geplaatst, en vervolgens de schaduw weer teruggeplaatst, maar nu op zo’n manier dat het lijkt alsof de schaduw over het logo heen viel ten tijde van het maken van de foto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *