Wat gaat 2014 brengen?

Studio hoek Coolsingel

Met 2013 was ik dus niet bijzonder gelukkig. Maar gaat het nieuwe jaar doen? Wordt het weer een crisisjaar — of gaat de vlam in de pijp?

Ik denk dat 2014 een avontuurlijk jaar gaat worden! Nu al — precies op de grens van het oude en het nieuwe jaar — zie ik hele mooie dingen gebeuren!

Algemeen
Allereerst: de crisis is over. Nou ja, dat is misschien een beetje baud gesteld, maar je merkt dat consumenten en opdrachtgevers er weer zin in hebben. Het zou mij niet verbazen als er binnenkort een tijd aanbreekt waarin men de schade een beetje probeert in te halen: alle opdrachten die de afgelopen tijd zijn blijven liggen, maar die nu toch echt moeten komen er aan!

Een nieuwe Studio – en wat voor één!
Begin januari open ik de deuren voor mijn nieuwe studio. Onlangs is mij een geweldige ruimte aangeboden op een schitterende locatie: in het hartje van Rotterdam, op de Coolsingel, recht tegenover het stadhuis!
De ruimte die ik mag gebruiken is zeer ruim, heeft hoge plafonds, een geweldige vloer, en heeft een leuke uitstraling. Bovenstaande foto van het stadhuis van Rotterdam heb ik gisteren van pal voor mijn nieuwe studio gemaakt…
Watch this space for more information!

Video
Ik ga mijn dienstenpakket uitbreiden met het maken van videoproducties. De Nikon camera’s en lenzen die ik heb leveren een zeer hoogwaardig beeld. In het verleden heb ik al veel met video gedaan. Ik ben een bedreven editor. Ook heb ik de afgelopen tijd mij hier veel in verdiept en mijn vaardigheden aangescherpt. Watch this space…!

Investeringen
In 2013 heb ik weinig geïnvesteerd. Dat kwam gedeeltelijk door de crisis, maar gedeeltelijk omdat er in 2013 niet veel spannende dingen gebeurden. 2014 wordt volgens mij wel anders! Om te beginnen staat er een nieuwe Mac Pro op de verlanglijst. En die Hasselblad… ik weet niet of die dit jaar al komt, maar dat duurt ook niet heel lang meer!

Focus
Ik blijf een fotograaf voor mens en bedrijf. Maar in 2014 zal mij meer toeleggen op het thema ‘duurzaamheid’. Ik merk nu al dat ik vaak wordt gevraagd om dit op de één of andere manier in beeld te brengen, en ik hoop hier een specialisme van te maken. Als fotograaf en ondernemer probeer ik zelf ook duurzaam te ondernemen. Toch prettig voor u als opdrachtgever: om te weten dat de fotograaf die u inhuurt zelf ook duurzaam bezig is!

Meer reizen
Nog een goed voornemen: dit jaar meer reizen! Ik hou ervan om met een camera verre oorden en vreemde culturen op de foto vast te leggen. In 2013 is hier helaas niet veel van gekomen. 2014 wordt wat mij betreft heel anders! Nu al staan Lissabon en Athene op het programma voor februari, en ik ben in overleg met opdrachtgevers over Helsinki, Pakistan, India en Senegal. Ik moet nog zien wat er van deze ideeën overblijft — maar de intentie is er!

Goed bezig zijn
Naast het doen van (spannende) opdrachten op (leuke) locaties voor (vooruitstrevende) opdrachtgevers zal ik ook toetreden tot het bestuur van een internationale stichting die zich inzet om jonge mensen te trainen in leiderschap. Deze organisatie gebruikt kunst om kansarme jongeren in grote steden te leren over zichzelf en hun leiderschapsvermogen. Maar ook daarover later meer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *