Fashionshoot op industriele locatie

Op Twitter ontdekte ik een leuke dame die lid is van dezelfde sportschool als ik. We legden contact en na wat heen en weer gemaild te hebben vroeg ze mij of ik mee wilde werken aan een fashion shoot. Omdat ik er langzamerhand toch van overtuigd ben geraakt dat een voorbespreking de shoot altijd ten goede komt, stelde ik voor dat we elkaar eerst zouden ontmoeten.

We ontmoetten elkaar bij de plaatselijke La Place. Zo ontdekte ik dat zij een voormalig Miss Nederland is en dat zij mee heeft gedaan aan de Miss World verkiezingen. Gaaf hoor, om tegenover zo’n mooie dame te mogen zitten en samen een shoot te mogen plannen.

Voor onze shoot had zij niet alleen goede ideeën, maar ook al een visagist, een hairstylist en schitterende jurken. Wat ze nog niet had was een locatie. Toen ze de shoot zo beschreef moest ik denken aan één van de gaafste locaties die Rotterdam in mijn overtuiging heeft: de Schiecentrale. Deze staat onder beheer van Van Der Linde Catering, toevallig een klant van mij. Eén telefoontje (en een hele vriendelijke reactie van vd Linde) later en alles was geregeld.

Hier zie je enkele van de mooiste resultaten.

De technische details: ik fotografeerde met 2×1200 Ws, 1x600Ws en 1x300Ws; twee grote Octa’s, een striplight en diverse spotreflectors. Van te voren was afgesproken dat we naar zwart-wit zouden gaan, en dus fotografeerde ik in Monochroom. Mooi dat de camera (Nikon D800 in dit geval) dat gewoon toelaat, terwijl toch alle RAW informatie behouden blijft. De zwart-wit bewerking werd gedaan in Silver Efex Pro 2 van Niksoftware. In de voorbereiding heb ik mezelf laten inspireren door de fotografie van Horst P., een bekende Duitse fotograaf.

Model: Irena Arkesteijn-Pantelic
Fotograaf: Rogier Bos
Hair Styling: Guido Rieger
Visagie: Paul van der Wal

 
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *