Inspiratiediners van van der Linde Catering

Als evenementenfotograaf werk ik met allerlei evenementenbureau’s en organisaties. Ik sta er vaak verbaasd van te kijken hoe groot de verschillen zijn tussen deze partijen! Er zijn verschillen in aanpak en filosofie, maar zeker ook verschillen in kwaliteit en professionaliteit.

Helaas moet ik zeggen dat ik niet altijd even zeer onder de indruk ben van die evenementenorganisators. Als evenementenfotograaf kijk je voortdurend heel analytisch naar een evenement — altijd op zoek naar het volgende plaatje. Ik durf de stelling aan dat niemand, inclusief de evenementenorganisator zelf (!) zo goed ziet wat er gebeurt (en wat er NIET gebeurt) tijdens het evenement. De bezoekers laten het over zich heen komen en zijn vooral bezig met wat zij willen zien; de opdrachtgever is vooral bezig met de bezoekers en hun perceptie, en de organisator is vooral bezig met de uitvoering. De enige die alleen maar kijkt en kijkt en kijkt — en dus echt ziet wat er gebeurt, is de evenementenfotograaf.

Graag wil ik enkele partijen onder uw aandacht brengen die het wel goed begrijpen en die consistent een positieve indruk op mij maken. Ik ben onder de indruk van Team van Maanen, die veel evenementen doen in de Van Nelle Ontwerpfabriek, maar ook op andere locaties. Ik ben ook onder de indruk van Cosolo: creatief, leuke evenementen in binnen- en buitenland (afgelopen zaterdag fotografeerde ik voor hen het ‘CandytotheMexx‘ event in Oberhausen, Duitsland).

Een partij waar ik ook graag mee samenwerk is Van der Linde Catering. Misschien wat onverwacht om een cateringbedrijf te noemen als evenementenorganisator, maar ik fotografeer nu al enige tijd hun evenementen en die zijn ALTIJD bijzonder. Van der Linde bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren ze met een aantal inspiratiediners: geweldige culinaire ervaringen tijdens welke u als gast het nieuwste van het nieuwste krijgt voorgeschoteld op culinair gebied; dat alles omlijst in een inspirerend en informatief programma tijdens welke u leert over trends, cultuur en mogelijkheden.

Gisteravond mocht ik zo’n diner fotograferen. Hier vind u een aantal foto’s daarvan. Klik op de foto’s om ze groter en scherper te zien. U kunt er dan makkelijk doorheen lopen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *