HDR in de Oude Haven in Rotterdam

Ik heb vanmiddag een uur of twee doorgebracht in de Oude Haven. Daar werd net een schip uit het water gehaald. Ik heb daar deze HDR plaatjes gemaakt. Wat vind je ervan?

HDR is een methode waarbij je meerdere beelden met elkaar combineert. Elk van de beelden is genomen met een andere belichting. Door deze beelden te combineren van je meer licht en meer donker, daar waar de individuele partijen over- of onderbelicht zouden zijn.

Sommige mensen vinden het effect te kunstmatig — wat ik goed kan begrijpen. Maar HDR moet je leren goed toe te passen. Dit zijn mijn nieuwste pogingen… Klik op de foto om ze groter (en scherper) te zien…

 
 
 
 
 

7 thoughts on “HDR in de Oude Haven in Rotterdam”

 1. Dag Rogier,
  Een mooi onderwerp en locatie om bij rond te hangen en wat foto’s te maken.
  Ik vind het wel storend dat er bij vrijwel alle foto’s sprake is van een overdaad aan contrast wat erg afleid van het onderwerp.
  Toch blijft het zo dat het kwestie van smaak is en over smaak……..! Juist!
  Hartelijke groet van,
  Jaap Tanis

 2. Ziet er zeer goed uit. HDR is inderdaad een kwestie van smaak. Ik vind het top en de contrasten in de foto’s zijn schitterend.

 3. geweldige foto’s! vraagje? we wonen al 22 jaar in zwitserland en komen beide uit Rotterdam. We zoeken al heel lang een motief voor een grote foto van Rotterdam en jouw foto is hier perfect voor. Hoe zit dat met copyright etc. mag ik jouw foto (die met de gele boot) gebruiken en zal/moet ik er jou iets voor betalen? Ik wil alles legaal doen, bedankt voor je antwoord en happy new year! groeten

  1. Monique, mooi dat je het legaal wil doen! Dat gaat ook wel eens anders… ik heb je privé een bericht met een mooi aanbod gestuurd!
   Groet, Rogier

   1. Ik vind deze foto’s prachtig en zou het als decoratie willen gebruiken, als een poster uitprinten. Stuk of zes, of meer voor in ons café. Is dat mogelijk? Hoeveel zou het kosten?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *