Fotoserie voor IJssellandziekenhuis

Begin Januari fotografeerde ik een evenement voor het IJsselland Ziekenhuis. Naar aanleiding van die fotoserie werd ik uitgenodigd om eens van gedachten te komen wisselen over een fotoserie van verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Dat leverde een leuke opdracht op die ik gisteren heb afgerond. Hieronder een kleine selectie van de foto’s.

In deze serie heb ik vooral geprobeerd volgens Strobist methodes te werken. Dus: flits van de camera, en het aanvullen van het bestaande licht met kleinere reportageflitsers. Omdat elke situatie zo anders is, moet je elke keer weer anders belichten. Ik stuurde de flitsers vanaf de camera aan met de Pocketwizard MiniTT1 en de AC3 Zonecontroller. Met deze gadgets kan ik zonder naar de flits toe te hoeven lopen en hem harder of zachter te zetten, draadloos de flitser instellen en aansturen. Dit geeft maximale controle. Erg gaaf!

Zoals altijd: klik op de foto’s om ze groter te zien.

Alle mensen die je op de foto ziet zijn medewerkers van het Ziekenhuis. Die werkten bijzonder goed mee. Sommigen figureerde alas patient; anderen als verpleger. Het was grappig om te zien dat niemand als doctor wilde poseren die het ook niet daadwerkelijk was.

Dit babytje was te vroeg geboren en te klein. Gelukkig ging alles uitstekend. De ouders  (onderste foto) waren ook bijzonder behulpzaam!

Ook bijzonder aan deze serie is dat dit de eerste keer was dat mijn opdrachtgever tijdens de shoot de beelden in ene op mijn iPad kon bekijken. Ik heb deze serie namelijk gefotografeerd met mijn nieuwe Nikon D4, met daaraan de WT5. Op de iPad draaide de App Shuttersnitch. Op de camera kan ik dan zelf besluiten welk bestand ik overstuur naar de iPad, zodat mijn opdrachtgever alleen de betere foto’s ziet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *