Alles over de #PK20

De PK20 kalender kan nu besteld worden!

Op 25 november aanstaande komt ‘ie uit: de ‘Pirellikalender 2.0’: de kalender met stoere mannen die werken bij een nieuwe overheid.

De afgelopen maand hebben we de 12 heren gefotografeerd. Dit gebeurde in mijn studio. Een grote groep mensen heeft hier zijn schouders onder gezet. Voor elke heer was er een ander concept. Er zijn nu 12 hele mooie en krachtige foto’s die in een mooi en chique ontwerp samen de kalender vormen.

Iedereen heeft belangeloos meegewerkt aan deze kalender. Ik heb 5 dagen gefotografeerd zonder kosten in rekening te brengen. De opbrengst van de kalender is voor KiKa — het kinderkankervrij fonds.

Waarom de titel ‘Pirellikalender’? Het idee is afkomstig van Sabine Gerrese, directeur van Disgover. Sabine probeert jonge mensen te motiveren om voor de overheid te gaan werken en ze begeleid ze in hun carrière. Haar vraag: hoe kunnen we laten zien dat werken bij de overheid helemaal niet suf en saai hoeft te zijn?

Het antwoord was ‘een Pirellikalender’. Een tweet waarin ze zocht naar een fotograaf die daar oren naar had bracht haar in contact met mij. Mijn eerste reactie was dat dit nogal een ambitieus plan was — de Pirellikalender is de meest exclusieve kalender ter wereld en bevat over het algemeen veel naakt— maar toen ze het idee uitlegde was mijn interesse geboren.

De Pirellikalender van 2011 — de echte — werd gefotografeerd door modefenomeen Karl Lagerfeld. Hij maakte een aantal schitterende foto’s van topmodellen met een hele strakke en harde belichting — heel apart. Mijn idee: ik had geen topmodellen en wel ambtenaren — maar ik wilde de gok wel wagen om ook in een soortgelijke stijl te fotograferen.

Intussen heeft ons project weinig meer te maken met Pirelli en naakte supermodellen, en alles met daadkrachtige ambtenaren die allemaal werkzaam zijn binnen het ‘overheid 2.0’ elan. Deze aanduiding, waar ook het ‘20’ in de hashtag vandaan komt, staat voor mensen die effectief en oplossingsgericht bezig willen zijn en, al netwerkend en gebruik makend van nieuwe media en haar mogelijkheden, met passie werken aan een betere samenleving. Niks dus suffe, duffe ambtenaren. Mannen met ballen en een hart voor de goede zaak!

De 12 heren die zijn afgebeeld zijn allemaal op hun eigen manier bezig voor de goede zaak. Ze komen uit heel afwisselende plekken binnen de overheid: ministeries, gemeentes — en we hebben zelfs een tweede kamerlid weten te strikken: een geweldige foto van Arjan El Fassed van GroenLinks.

Deze heren hebben ook een warm hart voor dit goede doel. Allemaal hebben we op onze eigen manier ervaring met kanker — soms heel dichtbij. Bij mij werd in 2001 kanker geconstateerd; inmiddels ben ik al jaren ‘kankervrij’ en is het geheel een storm in een glas water gebleken, maar de schrik en confrontatie was er destijds niet minder om. Mooi om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek dat er hopelijk uiteindelijk toe leidt dat deze ziekte geen kinderlevens meer kan aantasten.

Op 25 november wordt de kalender gepresenteerd aan het grote publiek tijdens een grote release party. Tot dan zijn de beelden streng geheim. Bovenstaande foto zul je ook niet aantreffen in de kalender — maar de rest van de foto’s zijn wel in deze stijl.

De kalender is vanaf nu te bestellen! Door op onderstaande knop te klikken kom je op een bestelformulier. Hij kost maar €19,95 — en we zijn ruim op tijd om hem in de kerstpakketten van uw bedrijf te stoppen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *