architectuurfotografie: de 44ste verdieping van de Maastoren

Gisteravond was ik op een schitterende locatie. Ik dacht dat ik een mooie deal had gesloten: ik was gevraagd om een aantal groepsfoto’s te maken van verschillende besturen op de 44ste verdieping van de Maastoren in Rotterdam. Dat is momenteel het hoogste gebouw van Nederland en staat hier in Rotterdam — dus dat was erg leuk. Ik deed dat voor een gereduceerd tarief, omdat ik vandaar mooie plaatjes van Rotterdam dacht te kunnen schieten. Maar de orkaan Irene, die momenteel in de buurt van IJsland blijkt te liggen, gooide roet in het eten. Op de grond was de wind 70 km/uur, dus je kunt je voorstellen wat voor weer het daarboven was. De wind geselde de regen tegen de ramen. Ik heb echt geprobeerd om door de  —overigens zeer grote — ramen naar buiten te fotograferen, maar dit was de beste foto die ik van Rotterdam kon maken,

Maar de binnenkant van het gebouw was ook zeer interessant en daar heb ik dus maar deze foto’s gemaakt. Daar kom je als gewoon persoon niet zo snel! Dus voor alle mensen die aich afvragen hoe het er daarboven nou uitziet… strak, with en ruim, zullen we maar zeggen!

Zoals altijd: klik op een foto om ze groter en scherper te zien!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *