Elf wethouders voor de VNG

Ook weer zo’n leuke opdracht: voor het communicatiebureau van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeentes) heb ik de afgelopen twee weken portretten van 11 wethouders gemaakt. Deze wethouders bevonden zich door heel het land, dus ik ben naar Dokkum geweest, naar Maastricht – maar ook naar Breskens in Gemeente Sluis.

De verrassing van de maand: vanuit Rotterdam is het nog steeds verder naar het puntje van Zeeland, dan naar Dokkum in het noorden van Friesland!

Deze foto’s worden gebruikt in een boekje over ‘De Bende van Bart,’ een club wethouders die zich bezig houdt met het oplossen van jeugd- en gezinsproblematiek. Allemaal hebben ze in hun gemeente een CJG, Centrum voor Jeugd en Gezin, opgezet. Mijn opdracht: om een portret en een contextfoto te maken. In die contextfoto moest duidelijk te zien zijn hoe de wethouders met jeugdproblematiek omgaan.

Ik vond dit een hele leuke opdracht (maar goed, ik vind bijna alle opdrachten leuk!). Ik heb in 8 dagen tijd bijna 3000 km gereden, ben op plaatsen geweest waar ik normaal nooit kom — en ik heb 11 hele bijzondere en bevlogen mensen ontmoet. Allemaal vreselijk druk (probeer maar eens 11 afspraken met dergelijke mensen in te plannen), maar allemaal met een enorm hart voor de zaak.

Hierbij een kleine selectie van foto’s die ik zelf erg leuk vind. Zoals altijd moet je even op de link klikken. Als je op de foto’s klikt krijg je ze schermvullend te zien.

Meer foto’s.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *