Uitdagende opdracht: Rotterdamse parkeergarages!

Parkeergarages

Onlangs heeft de gemeente Rotterdam een nieuwe website gelanceerd: www.parkereninrotterdam.nl. Op deze site vindt u alle parkeergarages van de gemeente Rotterdam. De foto’s op deze site mocht ik maken.

Dat klinkt u misschien als een saaie opdracht in de oren, maar dat was het zeker niet! Integendeel, dit was een uiterst boeiende, veelzijdige en uitdagende opdracht. Ik leg u graag uit waarom:

  • Parkeergarages zijn boeiende plaatsen! Half boven de grond, half onder de grond zijn het gebouwen die enorm veel ruimte innemen met iets waar we liever one steden niet vol mee hebben. Architecten wringen zich in allerlei interessante bochten om deze aparte gebouwen veilig, aantrekkelijk en functioneel te maken. Boeiend om te zien!
  • De parkeergarages staan voor een groot gedeelte leeg. Dit is ook de reden voor de website: Rotterdammers moeten de garages beter gaan vinden! Mijn opdracht: laat zien dat de garages goed gebruikt worden. Maar hoe doe je dat met een garage die wel bijna leeg is. Uitdagend…
  • Het ontwerp van de website vereiste horizontaal langwerpige foto’s. Zo heb ik dus de hele opdracht gefotografeerd: alle informatie moest in dit relatief smalle beeld passen.
  • Ook leuk aan deze opdracht was de wens om mensen in de garages te zien. Ik mocht dus een aantal modellen inhuren. Dan moet je niet denken aan hele mooie meisjes van 17, maar aan leuke echte Rotterdammers. Was ook erg leuk om te doen. Daarmee geef je de garages een ‘human touch’.
  • Wat me ook opviel aan de garages: hoe ontzettend veel mooie oude auto’s er in de garages geparkeerd staan. En dan heb ik het met name over mooie amerikaanse klassieke bakken. Geen idee hoe die mensen dat doen met parkeergeld, maar leuk om te zien was het wel!

De hele opdracht duurde 5 dagen en er werden ongeveer 20 modellen ingeschakeld. Op de website gebruikt de gemeente maar een fractie van het aantal foto’s dat ik heb aangeleverd, maar de gemeente kan de overige foto’s dus ook op een later moment nog inzetten.

Parkeergarages2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *