Zes achtergronden, 1 model, 36 beelden

Backgroundshoot-Poster-

Onlangs heb ik 3 ‘collapsible backgrounds’ van Lastolite aangeschaft. Een ‘collapsible background is een ‘opvouwbare achtergrond’. Door je ‘model’ hiervoor te plaatsen lijkt het alsof je op die plek staat te fotograferen, terwijl je eigenlijk gewoon in de studio (of een kantoorruimte bij een klant) bezig ben. ZO’n collapsible heeft een voor- en een achterkant, dus dat geeft in totaal 6 verschillende mogelijkheden.

Daar moest ik natuurlijk iets leuks mee doen. Dus heb ik een model (Emalisa) en visagiste (Juliana) uitgenodigd. Ik heb het model gevraagd om bij elke achtergrond een aparte kledingset te dragen. De visagiste heeft Emalisa bij elke kleding setje weer anders opgemaakt, zodat make-up en kleding bij elkaar paste. Vervolgens heb ik het model in elke kledingset voor elke achtergrond gefotografeerd. Dat leidt soms tot een aparte combinatie: wie draagt er nou ‘s avonds midden in de stad nog een bikini.

Dat verwisselen van die achtergronden gaat op zich razendsnel. Waar je wel mee op moet passen, heb ik gemerkt is dat de lijnen in de achtergrond recht moeten blijven.  De verende buitenkant van de collapsibles heeft wel eens de neiging om de lijnen scheef te trekken, zeker als je ze in een klem ophangt. Verder vind ik dat je toch per situatie geloofwaardig licht moet maken. Daarom heb ik per scherm de belichting aangepast om een geloofwaardige sfeer aan de foto te geven. Gelukkig heb ik in mijn studio daarvoor veel mogelijkheden. Hier een overzichtsfoto van mijn studio; zo ziet up hoe deze platen tot stand zijn gekomen.

Studio background

De relevantie voor de klant

Dit is natuurlijk leuk, maar wat is hierin nou het belang voor een opdrachtgever. Dat laat ik u graag zien aan een recent voorbeeld. Voor een bepaalde opdrachtgever moest ik een aantal portretten maken van de directie. Ze wilden foto’s op een zwarte achtergrond, een witte achtergrond, — en nog iets ‘met kleur’. Toen ik hun website bekeek zag ik dat groen daarin de dominante kleur was. Ik heb toen de laatste serie gemaakt tegen een frisse bos achtergrond. Die foto’s waren organische en luchttig en pasten precies in hun website. Waren ze dus erg gelukkig mee!

Tranz-Directie

 

 

Hiieronder ziet u de foto’s van de shoot met de 6 achtergronden groter. U kunt op de beelden klikken om ze groter te zien.

bgshoot2

bgshoot1

bgshoot3

Model: Emalisa Emalisa
Visagie: Juliana Kuun

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *