Op zoek naar een fotograaf voor uw congres? Zo kan het ook!

congres

Dus: u organiseert een congres en zoekt naar een fotograaf. U gaat naar Google, typt de plaatsnaam van de gemeente waar uw congres + fotograaf in, belt de eerste drie fotografen, vraagt een prijs, en kiest de goedkoopste. Vervolgens vind uw congres plaats; alles is tot in de puntjes geregeld. Het verloopt voorspoedig en het ziet er allemaal heel mooi uit.

Een week later krijgt u de foto’s. Het congres duurde de hele dag, maar u krijgt maar 30 foto’s; daarvan zijn er 3 bewogen, 3 overbelicht, en de rest is sfeerloos en keihard ingeflitst. U denkt: “nou, dat is beter dan ik met mijn iPhone kon doen — dus het zal wel goed zijn.”

Op dit punt wil ik hard schreeuwen: “NEEEEEEEE!” En wel om de volgende redenen:

  • Niet iedere fotograaf kan goed een congres fotograferen
  • Uw foto’s zouden WEL veel sfeer moeten laten zien
  • Je hoeft niet hard in te flitsen
  • Foto’s zouden haarscherp moeten zijn!
  • U zou een ruime selectie aan superfoto’s moeten krijgen. Voor een hele dag, 150 foto’s of meer die stuk voor stuk uitstekend zijn!
  • De foto’s zouden u het plezier van de dag nog een keer moeten laten herbeleven!

Het verschil zit hem heel simpel hierin: u heeft een betere fotograaf nodig. Mijn advies: volgende gaat u niet naar Google, maar belt u mij. Dan komt het allemaal goed.

Niet iedere fotograaf kan een evenement fotograferen. Het fotograferen van een evenement is een specialisatie die vraagt om speciale apparatuur en vaardigheden. Waarom zou u tevreden zijn met matige kwaliteit als u voor hetzelfde geld topkwaliteit kunt binnenhalen?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *