Gelukstreffer? I don’t think so!

website

Sinds ik mijn nieuwe website in januari 2013 online heb gezet krijg ik regelmatig de vraag waarom ik zoveel foto’s online heb gezet. Kan ik niet beter gewoon de beste 10 foto’s online zetten?

Daar is een hele eenvoudige reden voor: ik wil u laten zien dat als u mij inschakelt voor uw foto-opdracht, u zeker kunt zijn dat u goede beelden krijgt!

Ik ben namelijk niet afhankelijk van gelukstreffers!

Te vaak hoor ik van opdrachtgevers dat ze teleurgesteld waren in het werk dat ze van een fotograaf kregen. “Hij had wel mooie foto’s op zijn website staan, maar toen hij voor ons fotografeerde, bakte hij er niks van!” zegt men dan.

Dat is intussen een bekend probleem. Iedereen die bij Media-Markt voor €500 een camera koopt, daarmee een middag boven zijn hoofd door Rotterdam loopt, in het wilde weg knipt, heeft aan het einde van de dag wel 2 of 3 foto’s die ‘interessant’ en ‘apart’ zijn. “Bijzondere compositie” zegt de één. “Wat een apart perspectief” zegt de ander. Zet die beelden op een website, noem jezelf professioneel fotograaf, vraag een bodemprijs — en you’re in business! #easymoney

En daar moet ik mee concurreren… En dan bent u verbaasd als ik meer kost dan sommige. Als ik dat dan zeg hoor ik de reactie vaak: ‘maar hij is ook een goede fotograaf, hoor — kijk maar op zijn site”… #utrapterin

Als u mij vraagt een evenement te fotograferen, krijgt u niet niet na afloop 2 mooie foto’s en 10 middelmatige, die allemaal wel nog eerst even moeten worden gephotoshopt. U krijgt 150 ijzersterke foto’s, die u in ene kunt gebruiken in uw communicatie. Als ik een foto maak, dan is die goed, omdat ik weet wat ik doe.

En daar zit het verschil.

2 thoughts on “Gelukstreffer? I don’t think so!”

  1. Tja…. Hobby fotografen… En bedrijven die daar serieus #intrappen
    Ook frustrerend; fotografen die alleen prachtige bruidjes op hun site hebben staan en nooit eens een keer een “normaal” (lees: geen maatje 34, of kort haar, een totaal afwijkende jurk, of trouwend met een andere vrouw) of die niet meetellen. Amerikaanse taferelen…
    Ik ken jouw werk en weet dat er van het bovenstaande geen woord gelogen is!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *