portret van al uw medewerkers, collega’s of gasten

Overzichten van portretfoto shoots waarbij de opdracht was: maak een goede portretfoto van alle medewerkers.

Iedereen op de foto! Voor het smoelenboek, LinkedIn, en de wie-zijn-wij pagina op uw website

U wilt een portret van uw medewerkers, of gasten op uw evenement. Een goede portretfoto van elke collega voor uw website, smoelenboek, directory, presentaties. Of als cadeau voor uw relaties: een mooie nieuwe profielfoto voor sociale media. Dit is geen probleem: Studio Rogier Bos doet dit graag voor u. We hebben hier veel ervaring mee, en kunnen u verschillende mogelijkheden aanbieden

Voorbereiding op de portretshoot

Portretfoto’s zijn er in alle soorten en maten. Zoals u hierboven bieden we u u veel mogelijkheden. De volgende dingen zouden we graag met u voorbespreken.

  • Kleur of zwartwit?
  • Welke achtergrond?
  • Welke uitsnede? Kop en schouders, vanaf de elleboog, bovenlichaam of full-body?
  • Staand/liggend formaat (landscape/portrait). Vierkant kan ook.

Voor uw collega’s

Hoe kunnen wij u en uw collega’s helpen om zich voor te breiden op een fotoshoot?
Wij hebben een document met tips over kleding en mentale voorbereiding. Dit verstrekken wij u graag. Mensen die verrast worden door een fotoshoot stellen dit zelden op prijs; mensen die het weten kunnen zich er op voorbereiden en stellen het juist wel op prijs.

Portretfoto van mooie dame, gemaakt in de fotostudio. Dit is wat je noemt: een glamourfoto!

Wat voor foto’s wilt u?

Zwartwit LinkedIn Profielfoto gemaakt tijdens een congres in het NBC

Mogelijkheden in onze portretfotografie

Een studio op locatie waar ik profiel foto's voor LinkedIn of het 'smoelenboek' maak.

Studio op locatie

Voor goede portretfoto’s is goede belichting heel belangrijk. Hiervoor neem ik een ‘kleine studio’ mee die ik bij u op locatie opbouw. Zo ben ik niet afhankelijk van het aanwezige licht, en kan ik ieder gezicht belichten zoals dat gezicht nodig heeft. Want: elk gezicht is uniek en vraagt om een unieke benadering.

Click & Pick

Een portretfoto is iets heel persoonlijks. Als we onze foto niet goed vinden, nemen we dat heel persoonlijk op. De kans is groot dat we dan niet toestemmen dat de foto wordt gebruikt.

Daarom werk ik met het zogenaamde ‘click & pick’ systeem: ik help u poseren en maak een serie foto’s. Deze laat ik u zien op een beeldscherm, en dan mag u zelf uw favoriete foto uitkiezen. Als u niet tevreden bent, maken we nog een paar foto’s.

Zo weten we zeker dat u straks tevreden bent over uw foto!

visagie: zo worden de portretfoto’s nog beter!

Moeten de foto’s goed en open zijn? Dan nemen we graag een visagiste mee. Ja, in de nabewerking kunnen we ook een en ander ‘oplossen’ — maar met behulp van een visagiste worden de foto’s echt beter! De voordelen van visagie:

  • Uw foto oogt verzorgder. Een touch-up van 10 minuten doet al wonderen! Ook bij heren…
  • Uw huid glimt echt minder!
  • De visagist weet wat er op de foto goed uitziet.
  • U staat met meer zelfvertrouwen op beeld!

Ik heb een aantal goede visagistes van wiens diensten ik gebruik kan maken. Ik neem er graag één mee!

Hoeveel tijd per persoon?

Er is een maximum aan het aantal foto’s die een fotograaf per uur of per dag kan maken. Dit komt omdat iedereen die voor de lens komt even een korte instructie nodig heeft. Ook moet iedereen even wennen en zijn of haar pose vinden. Het is dus niet reëel om te verwachten dat de fotograaf wel even 800 mensen op de foto zet in een dag.

Hoe snel kan de fotograaf wel werken? Dat hangt er een beetje van af. Hoeveel tijd mag de fotograaf per persoon besteden? Ieder gezicht is uniek, dus een one-size-fits-all benadering gaat niet iedereen even blij met de foto maken.

Wij bieden iedere gefotografeerde persoon graag de mogelijkheid om zijn of haar eigen foto uit te kiezen. Een foto is iets diep persoonlijks, en medewerkers die de foto niet mooi vinden, gaan deze ook niet gebruiken. We laten de foto’s zien op een computer of een iPad, waarop iedereen zijn eigen keuze kan aangeven.

Zwartwit LinkedIn Profielfoto gemaakt tijdens een congres in het NBC

Veelzijdig

U kunt met uw vragen bij ons terecht. We hebben veel techniek en kennis in huis om uw opdracht uit te voeren. De meeste uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Ervaren

Met 24 jaar ervaring in de professionele fotografie zijn er weinig dingen die we nog niet hebben gedaan. Nog steeds hebben we een commitment om op ‘the cutting edge of technology’ te blijven.

meedenkenD

U werkt niet elke dag met een fotograaf. Grote kans dat u graag uw wensen en ideeën doorspreekt. We denken, als u daar behoefte aan heeft, graag met u mee!

Zwartwit LinkedIn Profielfoto gemaakt tijdens een congres in het NBC

★★★★★

WdM

★★★★★

G.v.D, Rotterdam

Portfolio

Voorbeelden uit de praktijk

Op mijn blog komt u allerlei interessante voorbeelden uit mijn praktijk tegen. Hier enkele links over portretfotografie.

Rogier is lid van:

logo Dupho
Logo Master Photographers Network