Architectuur fotograaf:
Beeld van de kunst waarin we wonen en werken

Strakke lijnen, mooie perspectieven…
En sterke beelden!

Architectuur is de kunst waarin we wonen en werken. Vaak zien we ze niet, terwijl ze ons omringt. Rogier maakt er graag mooie foto’s van: de strakke lijnen, de impact, de menselijke maat, het verhaal dat uw gebouw vertelt, hoe het in de ruimte staat… Een goede architectuurfotograaf weet hoe hij het allemaal in beeld moet brengen. deze vorm van fotografie is dan ook een vak apart – en u zult ontdekken dat u hiervoor bij Rogier aan het juiste adres bent. En: we fotograferen zowel exterieur als interieur

Waarom gebruik maken van een architectuurfotograaf?

 1. Visuele Representatie: Architectuurfotografie biedt een visuele representatie van het ontwerp, de vorm en de structuur van een gebouw. Het stelt architecten, ontwikkelaars en andere belanghebbenden in staat om het project te documenteren en te delen.
 2. Promotie en Marketing: Kwaliteitsfoto’s van gebouwen zijn essentieel voor promotie en marketing. Ze dienen als krachtige tools voor het aantrekken van potentiële klanten, investeerders en het publiek. Goede foto’s wekken interesse en laten de esthetische waarde van het ontwerp zien.
 3. Portfolio Opbouwen: Architecten en ontwerpers kunnen met behulp van professionele foto’s een indrukwekkend portfolio opbouwen. Dit portfolio is cruciaal bij het aantrekken van nieuwe klanten en het demonstreren van het vakmanschap van de professional.
 4. Documentatie van Projecten: Architectuurfoto’s fungeren als waardevol documentatiemateriaal voor de levenscyclus van een project. Ze bieden een gedetailleerd inzicht in het bouwproces en de evolutie van het gebouw in de loop van de tijd.
 5. Erkenning voor Professionals: Kwalitatieve architectuurfotografie draagt bij aan de erkenning van zowel de architect als de fotograaf. Het laat zien dat het werk van de architect de moeite waard is om op een hoogwaardige manier vastgelegd te worden.
 6. Onderscheidend Vermogen: In een competitieve markt kan architectuurfotografie dienen als een onderscheidende factor. Het stelt architecten en ontwikkelaars in staat om hun werk op een unieke en aantrekkelijke manier te presenteren.
 7. Toekomstige Projecten Aantrekken: Goede architectuurfoto’s kunnen potentiële opdrachtgevers aantrekken. Ze bieden een voorproefje van de stijl en het vakmanschap van de architect, wat kan resulteren in nieuwe zakelijke kansen.
 8. Creatieve Expressie: Architectuurfotografie is niet alleen een documentatie van gebouwen, maar ook een vorm van creatieve expressie. Het stelt fotografen in staat om de essentie en emotie van architectuur vast te leggen op een manier die verder gaat dan louter registratie.

Samengevat biedt architectuurfotografie een krachtige visuele taal die de waarde van architectonisch ontwerp overbrengt en bijdraagt aan het succes van professionals in de bouw- en ontwerpsector.

Dronefoto van kleurrijke Nederlandse volkswijk

Drone fotografie
van Architectuur

voordelen:

 • Een ander perspectief
 • De context wordt zichtbaar
 • Verrassend beeld

Dronefotografie transformeert de manier waarop we architectuur en vastgoed vastleggen, en biedt unieke voordelen voor zowel professionals als kijkers. Het vermogen om majestueuze gebouwen vanuit de lucht te bekijken, onthult een adembenemend overzicht, waardoor de schaal en het ontwerp op een indrukwekkende manier worden overgebracht. Dankzij de flexibiliteit van drones kunnen fotografen nieuwe, boeiende perspectieven verkennen en zo de esthetiek van een gebouw op een ongeëvenaarde manier benadrukken.

Voor vastgoedprofessionals is dronefotografie een waardevol marketinginstrument. Het stelt hen in staat om potentiële kopers een meeslepende virtuele rondleiding te bieden, waardoor de aantrekkingskracht van een woning wordt vergroot. Daarnaast is het een kostenefficiënte oplossing, waardoor hoogwaardige luchtfoto’s betaalbaar en toegankelijk zijn. Kortom, dronefotografie brengt de visuele presentatie van architectuur naar nieuwe hoogten, waarbij het traditionele perspectief wordt overstegen en de ware pracht van gebouwen wordt onthuld.

Meer informatie over dronefotografie vindt u hier.

Fotografie
van architectuur tijdens de bouw

voor verschillende aannemers en projectontwikkelaars fotografeer ik architectuur tijdens en na de bouw.

Architectuurfotografie van gebouwen tijdens de bouw.
Architectuurfoto van een middelbare school.

Waarom architectuurfotograaf Rogier Bos?

 • Mooie nabewerking
  Kleur, contrast, helderheid, scherpte, en het verwijderen van storende details
 • Veel technische mogelijkheden
  Voor goede architectuurfotografie heb je aan een camera niet genoeg. Daar komt veel meer bij kijken. Rogier heeft de juiste tools.
 • Goed zelf-organiserend vermogen
  Een belangrijke factor in de architectuurfotografie is de keuze van het juiste moment. Dat is meer dan ‘even naar buiten lopen en eenplaatje maken’. Het is een kwestie van organiseren, plannen, zien, afspraken maken. Bij Rogier is dit in vertrouwde handen.

wat men zegt

Rogier Bos betrekt je bij het hele proces van de opdracht. Hij straalt rust en ervaring uit en het is heel fijn met hem samenwerken. Met als resultaat een prachtige serie foto’s. Kortom: een topfotograaf!

Ceciel Calon, ParkerenDelft

Prettige samenwerking en zeer mooie foto’s. Professioneel zowel in fotografie als de zakelijke kant.

Eelco Hooglander, Evides

Specifieke voorbeelden van Architectuur fotografie: interieur en exterieur

Op mijn blog post ik regelmatig voorbeelden van mijn werk. Hier zijn een aantal links naar specifieke projecten

 • Interieur en Exterieur fotografie van een luxe villa (link)
 • Interieur: Fotografie van twee AirBnB appartementen in Halifax, Canada [link]
 • Interieur en exterieur: het verbouwde Green Village bij NBC Nieuwegein [link]
 • Interieur bij accountantskantoor in Rotterdam [link]
 • Kerkfotografie: Grote St. Bavo, Haarlem [link]
 • Interieur en exterieur van Rotterdamse parkeergarages [link]

Veelzijdig

U kunt met uw vragen bij ons terecht. We hebben veel techniek en kennis in huis om uw opdracht uit te voeren. De meeste uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Ervaren

Met 24 jaar ervaring in de professionele fotografie zijn er weinig dingen die we nog niet hebben gedaan. Nog steeds hebben we een commitment om op ‘the cutting edge of technology’ te blijven.

meedenkenD

U werkt niet elke dag met een fotograaf. Grote kans dat u graag uw wensen en ideeën doorspreekt. We denken, als u daar behoefte aan heeft, graag met u mee!

portfolio architectuur fotografie

Rogier is lid van:

logo Dupho
Logo Master Photographers Network