Drone Fotograaf

Bewegend beeld dat spreekt! | Fotografie & Video


kwaliteit in beeld

Drone fotografie en video: mooie perspectieven uit de lucht!

Vliegende drone voor bouwkraan op bouwproject. We gebruiken de drones voor professionele drone fotografie en video producties.

beeld van boven blijft intrigeren

Het maken van beelden met behulp van een drone is een mooie nieuwe ontwikkeling. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor mooie drone fotografie en video. Studio Rogier Bos heeft namelijk ook de beschikking over professionele dronse. Hiermee kunnen mooie foto- en videobeelden gemaakt worden van bijvoorbeeld uw project, uw huis, of uw bedrijfspand. 

De beelden die Rogier maakt zijn van hoge kwaliteit en kunnen gebruikt worden in drukwerk. Ook kunnen ze tot op groot formaat worden afgedrukt. Dronefotografie wordt veel gebruikt bij industriële fotografie, maar ook bij architectuurfotografie. 

TOEPASSINGEN VAN PROFESSIONELE DRONE FOTOGRAFIE EN VIDEO

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe drones goed kunnen worden ingezet.

 • Fotografie  en video van landschappen, skylines en steden
 • Beelden van uw kantoor of bedrijfsterrein.
  Als uw pand groot genoeg is kunnen we ook binnen foto’s maken.
 • Foto’s en video van grote machines en installaties.
 • Foto’s van grote groepen mensen. Denk bv aan een groepsfoto van 300 (of 3000!) mensen.
 • Foto’s  en video van grote productieprocessen.
 • Foto’s en video van infrastructuur: wegen en vaarwegen.
We gebruiken professionele drones for drone fotografie en video.
Drone fotografie en video van bouwproject. Renovatie Strijp T in Eindhoven. Bouwfotografie met de drone voor de overzichtsfoto's.

DRONES, REGELS EN VEILIGHEID

Het vliegen met drones is een aparte vaardigheid. Veiligheid is hierbij van het allergrootste belang. Andere partijen in de lucht — maar op de grond — mogen er geen gevaar o0f hinder van ondervinden. Vliegen met een drone is dan ook gebonden aan strenge regelgeving. Per 31 dec 2020 zijn de Europese en Nederlandse regels aangepast. Rogier voldoet aan de nieuwste eisen:

 • Rogier gebruikt goedgekeurde drones  (EASA Open Categorie tot 25kg).
 • De drones zijn geregistreerd bij de RDW.
 • Rogier heeft een A1/A3 licentie. Hiermee mag hij in heel Europa vliegen tot 120 meter hoogte (en over gebouwen heen, ook als deze hoger zijn).
 • Rogier heeft een A2 licentie. Hiermee mag hij in heel Europa met de drone betrokken mensen naderen tot 5meter afstand.
 • De drones zijn verzekerd.
 • Rogier is als drone-operator geregistreerd.

Er zijn gebieden in Nederland waar je niet mag vliegen met een drone, of alleen als er toestemming is. Zo is bijvoorbeeld het vliegen met drones in de buurt van luchthavens streng verboden. Benieuwd of er bij mag worden gevlogen met een drone? We zoeken het graag voor u uit!

Veelzijdig

U kunt met uw vragen bij ons terecht. We hebben veel techniek en kennis in huis om uw opdracht uit te voeren. De meeste uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Ervaren

Met 24 jaar ervaring in de professionele fotografie zijn er weinig dingen die we nog niet hebben gedaan. Nog steeds hebben we een commitment om op ‘the cutting edge of technology’ te blijven.

meedenkenD

U werkt niet elke dag met een fotograaf. Grote kans dat u graag uw wensen en ideeën doorspreekt. We denken, als u daar behoefte aan heeft, graag met u mee!

DE NIEUWSTE ONTWIKKELINGEN OP DRONE GEBIED

Rogier is fotograaf van de Amsterdam Drone Week, de toonaangevende internationale beurs op het gebied van dronevliegen. Hier werken alle relevante partijen zoals EASA (European Air Safety Agency), LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) en INLT (Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat) samen aan nieuwe oplossingen. Maar ook Boeing en Airbus zijn hierbij betrokken. Zo blijft Rogier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. 

LUCHTFOTOGRAFIE

in gevallen waar dronefotografie geen optie is, is er de mogelijkheid om foto’s vanuit een vliegtuig te maken. Ook dit verzorgt Rogier graag voor u.

Luchtfoto van de Markthal, de kubuswoningen en het potlood in het centrum van Rotterdam. Luchtfotografie op een zomerse dag.

Drone fotografie: beelden uit allerlei opdrachten

Rogier is lid van:

logo Dupho
Logo Master Photographers Network