bouwfotograaf voor alles wat met bouwen te maken heeft!

Drone foto van bouwproject in Amsterdam

van fundament tot hoogste punt: ervaren bouwfotograaf voor de mooiste beelden

Als bouwfotograaf ben ik met grote regelmaat op allerlei bouwprojecten te vinden: de bouwput van een ambitieus project; de aanleg van een fabriek; bouw van een nieuw droogdok, de constructie van een electriciteitscentrale; de bouw van windmolens en skyscrapers… noem het maar op: ik heb het allemaal al wel mogen fotograferen!

bouwfotografie:
veilig, prettig én goed!

Ik ben niet bang voor hoogte, en klim met alle plezier op een hoogwerker of steiger. De manbak mag helaas niet meer… Maar vaak is het ook mooi om juist een heel laag gezichtspunt te kiezen, zodat uw mensen, machines en projecten nog beter overkomen! Alle foto’s worden uiteraard nabewerkt in uw stijl, zodat sterke beelden ontstaan die uw mensen en projecten goed onder de aandacht brengen!

De ervaring leert dat ik er over het algemeen in slaag om snel een joviale connectie te maken met uw mensen op de bouwvloer. Dit betekent dat ze het leuk vinden om te poseren; ze zijn trots op hun werk — en ik vond het leuk om dat te laten zien, want gelijk hebben ze!

VCA en PBM’s

Uiteraard ben ik in het bezit van mijn VCA, en mijn PBM’s liggen standaard in de auto, klaar voor gebruik! Dit betekent dat ik weet wat uw mensen moeten dragen/gebruiken, en dat ik dus geen foto’s maak van mensen die niet voldoen aan de geldende veiligheidseisen. Dergelijke foto’s zouden voor u immers onbruikbaar wezen.

Een kraan hijst een betonpaal naar de juiste plaats en de bouwvakkers begeleiden dit heel precies

wat een bouwfotograaf allemaal doet

Ik kan u helpen aan mooie foto’s van uw projecten, mensen, machinepark en bijzondere aanpak. Maar ook maak ik mooie video’s van uw projecten en bedrijf. Slim om dat te combineren! Hier leest u meer!

Ik heb mijn VCA en mijn PBM’s liggen altijd in de auto, klaar voor gebruik. Ik heb ze meerdere keren per week nodig!

Voor een overzicht van uw project is Dronefotografie onontbeerlijk. We hebben goede drones en de certificaten om ermee te mogen vliegen. Hier leest u meer!

Allerlei bedrijven worstelen met het vinden van nieuwe mensen. Daarom maak ik heel regelmatig portretten van bouwvakkers voor werving en selectie. Hier leest u meer!

Meerdere opdrachtgevers laten mij eens in de zoveel tijde voortgang van hun bouwproject fotograferen, zodat een mooi verslag ontstaat van hun project.

Veel projectontwikkelaars laten ook nadat het project voltooid is alleen nog maar de renders van de architect zien. Maar de markt wil zien hoe het er daadwerkelijk uitzien!

Bouwfotografie in de praktijk

Funderingstechnieken

We fotograferen het absolute begin: van heien tot koppensnellen tot de eerste laag beton

Dronefotografie recht van boven
Bouwfotografie in project Strijp Eindhoven - schroefpalen plaatsen door Vroom Funderingstechnieken
Betonblok als fundament voor nieuwe fabriek wordt op zijn plaats gezet.
Maatvoerder staat op betonblok bij bouwproject in Maassluis - foto door bouwfotograaf Rogier Bos

sloop en renovatie

We fotograferen het absolute begin: van heien tot koppensnellen tot de eerste laag beton En vaak beginnen we daarvoor al, met de sanering!

Koppensnellen van heipalen bij opgaande zon
Drone fotografie van saneringswerkzaamheden in het centrum van Gouda
Industrieel: foto van sloop van kantoorpand aan de Coolsingel in Rotterdam
Saneringswerkzaamheden op een gebied met verontreinigde bodem.

voortgangs verslaglegging

Veel van onze opdrachtgevers hebben behoefte aan regelmatige verslaglegging. We bezoeken een bouwproject dan een aantal maal door het bouwproces heen. En soms mogen we er zelfs een mooi fotoboek van maken dat als relatiegeschenk kan dienen!

Foto's van een tunnelbouwproject gemaakt met een drone
De situatie voordat het bouwproject begon.
Dronefoto van een voltooid bouwproject - de aanleg van de tunnel mochten we fotograferen, en het voltooide project ook.
Foto van een voltooid bouwproject: Kite Pharma in Hoofddorp. Dit voormalige magazijn werd volledig getransformeerd tot kantoor en onderzoekslocatie.

voltooide projecten

Om de een of andere reden hebben veel projectontwikkelaars op hun website onder ‘voltooide projecten’ nog steeds de renders van de architect staan. Terwijl de werkelijkheid zoveel meer overtuigend is!

Gelukkig mag ik regelmatig’voltooide’ projecten fotograferen. Ik zoek daar natuurlijk de meest gunstige omstandigheden voor uit. Handig ook, dat ik veel architectuurfotografie doe. Zo laat je als aannemer of projectontwikkelaar zien hoe mooi en goed je je werk hebt afgemaakt!

Voltooid bouwproject gefotografeerd voor De Kock Beton. Vd Valk hotel Lelystad.
Woningebouw appartementenblok in Amstelveen - voltooid bouwproject voor De Kock Beton.
Voltooid bouwproject Studentenhuisvesting in Middelburg. De gebouwen lijken drie letters die samen Iets spellen.

Opdrachtgevers

Cushman & Wakefield | De Kock beton | Tennet | Vattenfall | vd Biggelaar | Rijkswaterstaat | De Boom Bouw | Cordeel | Vroom Beton | Van der Spek Vianen | Kropman | Royal Haskoning | Bilfinger Tebodin | Lommers | Stead Advisory | Stepfoward | Kummler-Matter | Stoebich | CBRE | Bouwatch | Evides | Bunnikgroep | Trisoplast | Kite Pharma | JACM Vastgoed | Mobilis

Veelzijdig

U kunt met uw vragen bij ons terecht. We hebben veel techniek en kennis in huis om uw opdracht uit te voeren. De meeste uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Ervaren

Met 24 jaar ervaring in de professionele fotografie zijn er weinig dingen die we nog niet hebben gedaan. Nog steeds hebben we een commitment om op ‘the cutting edge of technology’ te blijven.

meedenkenD

U werkt niet elke dag met een fotograaf. Grote kans dat u graag uw wensen en ideeën doorspreekt. We denken, als u daar behoefte aan heeft, graag met u mee!

Wat men zegt

“Rogier heeft voor ons twee jaar lang de bouw van een cleanroom productiefaciliteit vastgelegd. Van de eerste funderingspaal tot de eindoplevering. Het heeft geresulteerd in een prachtig foto naslagwerk en time lapse.

Rogier is een zeer professionele en creatieve fotograaf die begrijpt wat een opdrachtgever nodig heeft en zelf proactief handelt. Hij heeft veel ervaring met de bouw, logistiek en industrie en dat merk je. Zo heeft hij bijvoorbeeld de benodigde VCA certificaten om zelfstandig op bouwplaatsen te kunnen werken. Hij komt afspraken na en is altijd snel met nabewerking en levering van zijn werk. Echt nul zorgen aan gehad!”

Thomas Wijnands, Project Manager – Project & Development Services, Cushman & Wakefield

We vonden Rogier Bos via Google bij het zoeken naar een industriële topfotograaf. We zochten iets bijzonders en waren direct onder de indruk van zijn mooie en krachtige platen. Geen standaard plaatje! Rogier weet hoe je in dynamische omstandigheden één moment kunt vastleggen en toch het verhaal kunt vertellen. Je krijgt echt iets bijzonders en unieks.

De samenwerking verliep direct prettig en naar tevredenheid. We hadden best een moeilijk vraagstuk, waarbij we onze verschillende bouwmachines in hun natuurlijke omgeving en in bedrijf wilden laten vastleggen voor grote, kwalitatief goede platen. Die hangen inmiddels in ons nieuwe kantoorpand en voegen echt iets toe aan de verschillende ruimtes. Geen statische foto’s, maar de dynamiek van ons dagelijks werk.

Rogier stelde zich vanaf het eerste moment coöperatief en meedenkend op, nam initiatief en we hadden snel het vertrouwen dat de opdracht bij hem in goede handen was. Als we hem op pad stuurden met adres en contactgegevens kwam het altijd goed. Op locatie wist Rogier door goede coaching de juiste medewerking te krijgen van de mensen om het proces en het eindproduct tot een goed einde te brengen. Het resultaat is een serie prachtige foto’s waar we met plezier naar kijken.

Erik Lubbers, Directeur Van der Spek Vianen BV

portfolio bouw fotografie

Rogier is lid van:

logo Dupho
Logo Master Photographers Network