Fotografie en Video van infra:
grond, weg en waterbouw

Dronefoto van het koppensnellen van heipalen bij zonsopgang. Infraproject Maasdeltatunnel

Beeldvorming met Impact

Een gespecialiseerde fotograaf in infra en grond, weg- en waterbouw begrijpt het belang van krachtige beelden. Het werk van een GWW bedrijf is vaak indrukwekkend en verdient het om op een impactvolle manier te worden vastgelegd. Deze beelden dienen als krachtige visuele communicatie, zowel voor huidige als toekomstige projecten.

Mijn beelden kenmerken zich door:

  • Een goede focus. Ook als er veel gebeurt op de foto, blijf je het onderwerp goed zien
  • Sfeer. Uiteraard moeten Infra en Grond-weg- en waterbouwfoto’s functioneel zijn. En dat zijn ze. Maar een mooie sfeer maken ze aantrekkelijk om naar te kijken.
  • Hoge resolutie. Veel fotografen maken het zichzelf gemakkelijk door weinig spullen mee te nemen en het zo eenvoudig mogelijk aan te pakken. Maar ik wil de hele mooie beelden maken, en werk dus met high-end camera’s en een hele serie mensen. Dat levert beter beeld!
  • Prettige samenwerking met een oprecht geïnteresseerde fotograaf. Ik wil echt begrijpen wat u in beeld wil zien; wat de details zijn die in uw ogen uw project zo bijzonder maken. Zo krijgt u de beelden die u (en uw klanten) aanspreken!

Video

U kunt bij ons terecht voor mooie fotografie. Maar we verzorgen ook mooie videoproducties van Infra projecten. Bekijk onze projectvideo’s.

Expertise in de Sector

Een professionele fotograaf met specialisatie in infrastructuur heeft niet alleen kennis van fotografie, maar ook van de sector zelf. Dit betekent dat de fotograaf vertrouwd is met de processen, technieken en unieke uitdagingen van weg- en waterbouwprojecten. Deze ervaring zorgt voor nauwkeurige en relevante beeldvorming, en een prettige samenwerking.

Uiteraard heb ik de nodige PBM’s en mijn VCA. En met prettige contactuele vaardigheden slaag ik er bijna altijd wel in om in een nieuwe omgeving de juiste contacten te maken en de benodigde beelden te maken.

Verkeerscentrale voor al het wegverkeer in de provincie. Controlekamer Rijkswaterstaat regio Zuid-Holland.
Aanleg bovenleiding trambaan door KummlerMatter bij Centraal Station Rotterdam.

Storytelling door Beelden

Elk bouwproject vertelt zijn eigen verhaal. Een gespecialiseerde fotograaf begrijpt hoe hij dit verhaal moet vastleggen. Of het nu gaat om de voorbereidende fase, de bouwprocessen of het eindresultaat, de fotograaf weet hoe hij beelden kan creëren die een verhaal vertellen. Deze storytelling draagt bij aan een positieve merkbeleving en klantbetrokkenheid.

Veel infraprojecten gebeuren op tijden dat er zo min mogelijk hinder is voor de omgeving. Ik werk regelmatig in het weekend of ‘s nachts. Dit is geen probleem.

Promotie van Vakmanschap

De infrastructuur- en bouwsector is gebouwd op vakmanschap. Een gespecialiseerde fotograaf heeft het vermogen om dit vakmanschap op een esthetische en professionele manier vast te leggen. Door de focus te leggen op de ambachtelijke details en het harde werk van de teams, ontstaat er een beeld van trots en toewijding aan kwaliteit. Kortom: ik breng uw mensen mooi en aantrekkelijk in beeld.

Veel bedrijven worstelen ook met het vinden van het juiste personeel. Met grote regelmaat wordt ik daarom gevraagd om foto’s te maken voor werving en recruitment. Hier leest u er meer over.

Ingenieurs programmeren verkeerslichtencentrale.
Aanleg fietstunnel onder drukke hoofdweg in Tilburg. De tunneldelen worden met behulp van twee kranen ingehesen.

Maatschappelijk Belang van Grond, Weg- en Waterbouw

Weg- en waterbouw vervullen een cruciale rol in de maatschappij. Ze dragen bij aan mobiliteit, waterbeheer en algemene infrastructuur. Goede beelden van deze projecten zijn van groot belang om het maatschappelijk belang ervan te benadrukken. Ze bieden inzicht in de vooruitgang en tonen de impact op het dagelijks leven.

Mijn beelden worden vaak gebruikt om de voortgang van projecten te tonen, en ook hoe er wordt gewerkt aan het verminderen van hinder en verhogen van veiligheid.

Projectdocumentatie en Archivering van Infra projecten

Nauwkeurige documentatie van projecten is cruciaal voor toekomstige referenties, evaluaties en zelfs marketing. Een gespecialiseerde fotograaf begrijpt het belang van gedetailleerde archivering. Of het nu gaat om de voortgangsfoto’s, oplevering of specifieke technische aspecten, deze beelden dienen als waardevolle informatie voor het bedrijf zelf en als portfolio voor externe partijen.

Een gespecialiseerde fotograaf in infra en weg- en waterbouw voegt waarde toe aan het werk van een bedrijf door middel van doelgerichte en professionele beeldvorming. Van het vastleggen van technische details tot het overbrengen van het verhaal achter het project, deze fotograaf draagt bij aan een sterke visuele identiteit en een positieve reputatie in de sector.

Fotografie van Grond, Weg en waterbouw bij Schiphol. Hier komen echt alle vormen van vervoer bij elkaar.

Wat we doen

Werkzaamheden op de grens van land en water — weg en waterbouw bij Rotterdam aan de Delftse Schie.
Betonpompen om weg te verhogen
Asfalteren van nieuwe rotonde

Opdrachtgevers

Rijkswaterstaat | Latexfalt | Biggelaar groep | Stevan | Bunnik | Mobilis | Zuid-Holland Bereikbaar | I-Centrale | Kummler-Matter | Mrent | Euroradar | Van Spijker | Faber betonpompen | Bouwgenius | MVOI | Roelofs

Veelzijdig

U kunt met uw vragen bij ons terecht. We hebben veel techniek en kennis in huis om uw opdracht uit te voeren. De meeste uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Ervaren

Met 24 jaar ervaring in de professionele fotografie zijn er weinig dingen die we nog niet hebben gedaan. Nog steeds hebben we een commitment om op ‘the cutting edge of technology’ te blijven.

meedenkenD

U werkt niet elke dag met een fotograaf. Grote kans dat u graag uw wensen en ideeën doorspreekt. We denken, als u daar behoefte aan heeft, graag met u mee!

Wat men zegt

“Ik kan de diensten van Rogier van harte aanbevelen! We hebben in het verleden gebruik gemaakt van verschillende fotografen, met heel wisselend resultaat. Vaak krijg je plaatjes waarvan je denkt ‘tja… dat kan ik zelf ook wel maken’.
Maar van Rogier krijgen we echt steeds hele mooie beelden. Compositie, kleur, verhaal, de juiste details — de beelden kloppen gewoon. Voeg daarbij toe dat Rogier zijn foto’s zorgvuldig en mooi nabewerkt, en dat alles met een hele prettige samenwerking, en dan weten wij wel met wie we willen samenwerken!”

Arthur de Lange, MRS

“Ha! de eerste keer dat ik Rogier zag was op een project aan een snelweg. Ik was wel gewend aan fotografen: dan loopt er iemand met een tasje met een camera en twee lenzen. Maar Rogier had een koffer vol spullen mee, en gebruikte lampen op locatie, ook bij daglicht. En hij stelde allerlei vragen. Ik ben gewend dat een fotograaf onzichtbaar is en gewoon in stilte zijn werk doet. Ik vond het eerlijk gezegd nogal onnodig.
Totdat ik de foto’s zag. Dat was echt andere koek. Die beelden spraken! Ik heb Rogier eens opgebeld en ben een kop koffie met hem gaan drinken. Hij heeft het mij uitgelegd: hoe de ene lens of de andere lens echt verschil maakt. Hoe hij werkt met camera’s met een hele hoge resolutie, zodat de foto’s groot kunnen worden gebruikt en veel detail hebben. Hoe het helpt om te begrijpen wat er voor de lens gebeurt, zodat je echt datgene in beeld kan brengen dat de klant wil zien. Hoe je met licht dat je zelf maakt echt de aandacht van de kijker kunt richten. En hoe de nabewerking een groot verschil maakt, maar nooit meer corrigeert wat je tijdens de fotografie fout hebt gedaan.
Dat was het moment dat ik begon te begrijpen wat vakmanschap en passie in de fotografie inhouden. Als ik nu Rogier wel eens tegenkom, met al zijn spullen en zijn geïnteresseerde vragen, kan ik alleen maar denken: professional at work!”

Gerard te Velde, veiligheidsadviseur

Voorbeelden van Fotografie van Infrastructuur en Grond-, weg- en waterbouwprojecten

Rogier is lid van: