Wat men over mijn eventfotografie zegt…

Hieronder de aanbevelingen van een aantal ervaren event organisatoren over onze event fotografie!

We zijn erg tevreden over het resultaat. Je hebt een mooi en gevarieerd beeld van de dag gekregen, veel lachende gezichten. Unieke foto’s ook. Mijn collega noemde je sneaky —wat je vooral als een compliment moet zien, je was onopvallend aanwezig en hebt daardoor hele mooie foto’s van de mensen kunnen maken. Ook de foto’s van het feest geven precies weer hoe we het beleefd hebben.

A. Diepeveen

We would like to thank you for your excellent services and wonderful photography. Your work does not only show the event atmosphere, but most importantly it represents the perfect Royal Van Rees celebration which is very meaningful for us and our business friends. Your photos have created a momentous memory for all of us
?

P. Sritaragul
Groepsportret met burgemeester Aboutaleb en de commissaris van de Koning
Groepsportret met burgemeester Aboutaleb en de commissaris van de Koning
Amsterdam Drone Week at RAI Amsterdam, Dec 6, 2019. Photo by Rogier Bos (www.rogierbos.com)

Lastige situatie, donkere omgeving, mensen spelen een spel maar Rogier heeft de interactie en dynamiek van het spel perfect weten vast te leggen. Bedankt.

Sylvie van Librt

Oei oei, dat voelt heel dubbel om te schrijven hoe goed Rogier is… Rogier is namelijk wat mij betreft het best bewaarde geheim in de wereld van evenementenfotografie en eigenlijk wil ik dat zo houden. Maar ja, we doen nu eenmaal niet zoveel evenementen dat Rogier daar van kan leven en ondanks dat ik hem u uit concurrentie overwegingen niet gun (het zijn zware tijden), toch maar even opscheppen…
Na 27 jaar foto’s van onze evenementen te hebben laten maken kwam ik Rogier tegen. Onopvallend aan het werk en een dag later de foto’s binnen. Het was een schok om te zien hoe goed/mooi/treffend het dus blijkbaar ook kan.
Met veel respect voor iedereen die tot op dat moment voor ons prachtige foto’s heeft gemaakt, dit is echt anders. Met name ‘treffend’, de foto’s vertellen het verhaal van het evenement en je voelt wat er is gebeurd.
Maar hij zit er dan ook echt bovenop! Met de beste materialen, op afstand bestuurbare flitsers, elke keer weer een nieuwe lens, camera en weet ik veel niet allemaal wat.
Geen genoegen nemen met ‘goed’ maar altijd op zoek naar het perfecte plaatje. En oprecht en terecht boos op mij als de briefing niet goed genoeg was en hij hierdoor het overzicht kwijt was of achter de feiten aanliep. Dus: bel hem, investeer in een goede briefing en laat Rogier vooral zijn gang gaan!

Henk van Maanen, directeur Team van Maanen en evenementenlocatie Van Nelle Ontwerpfabriek:
Portret Event organisator
Event - personeelsfeest Parnassia @ Van Nelle
Event – personeelsfeest Parnassia @ Van Nelle
Portret Event organisator

Over het algemeen heb je, als regisseur, vaak meer last dan plezier van een fotograaf. Ze staan in beeld, voor het publiek of op het podium waar je ze niet wil hebben. En dan hebben we het nog niet over het flitsen waarbij de zorgvuldig gecreëerde lichtontwerpen door het korte felle licht worden geruïneerd. Maar er zijn ook fotografen die ‘het’ snappen. Rogier is er zo een. Het is dat hij zich altijd vrolijk komt melden, maar anders zou je pas bij het weggaan doorhebben dat hij er ook was. En wat mij dan het meeste verbaast is dat het resultaat zo mooi kan zijn… Volle kleuren, scherp waar het scherp moet zijn, het juiste moment op de juiste manier vastgelegd. Het is een kadootje om samen te kunnen werken met professionals…

Michiel Florisse, event regisseur

“Ik ken geen fotograaf die evenementen beter in plaatjes vastlegt dan Rogier Bos”

Titia te Dorsthorst (FD Mediagroep/BNR)
De medewerkers van Parkinsonnet hadden deze vlaggen op koffietafels geplaatst. Zo kwamen mensen uit dezelfde stad makkelijk met elkaar in contact.
De medewerkers van Parkinsonnet hadden deze vlaggen op koffietafels geplaatst. Zo kwamen mensen uit dezelfde stad makkelijk met elkaar in contact.

Evenement fotografie is een specialisme dat Rogier absoluut onder de knie heeft. Als evenementenbureau worden wij met enige regelmaat geconfronteerd met een vaste fotograaf van het bedrijf voor wie wij een evenement verzorgen. Keer op keer blijkt dat deze (vaak goede en professionele) fotografen de juiste ervaring en speciale apparatuur missen om de sfeer en look van een evenement goed weer te geven. Co Solo werkt daarom graag met Rogier omdat het resultaat van zijn fotowerk ten allen tijde prachtig is en een waardevolle herinnering vormt aan het door ons georganiseerde evenement.

Marco Valk, Co Solo Producties