Zwangerschapsfotografie

Er staat al een tijdje op mijn site dat ik ook graag zwangerschapsfotografie doe. Ik had daar tot voor kort nog niet echt veel voorbeelden van, maar de afgelopen tijd heb ik drie leuke shoots mogen doen, elk met een heel eigen karakter. Ze geven ook gelijk de verschillende mogelijkheden aan.

Leuk ook om even te vermelden dat mijn lieve vriendin en echtgenote werkzaam is als Doula (“geboorte coach”) en dat ze is op dit moment met een aantal anderen bezig is een geboortebeurs te organiseren bij ons in de regio. Ik zal daar ook staan met een eenvoudige studio om foto’s te maken van dames en hun buik!

idee 1: Zwangerschapsshoot in de natuur
Hier volgen enkele foto’s van een stel Amerikaanse vrienden van mij. Ik maakte de foto’s in Engeland en, Amerikaans als ze zijn, hadden ze geen enkele behoefte om kleding uit te trekken. Voor hen ging het vooral om hun geluk samen en het verwelkomen van dat nieuwe leven. Hier een aantal foto’s die ik van hen maakte in een bos.

(Tiop: klik op een foto om hem groter te zien!).

idee 2: zwangerschapsshoot in de studio
Dit is heel anders. Hier gaat het vooral om de buik en het lichaam en de schoonheid van een zwangere dame. We wisselen soms van kleding en spelen met licht en schaduw, om steeds dat mooie lichaam in beeld te brengen. Je hoeft niet naakt, maar het mag zeker wel. En natuurlijk kun je altijd iemand meenemen — bij voorkeur je partner, om samen mee op de foto te gaan!

idee 3: Fashion shoot met vriendinnen
Een derde mogelijkheid is om de nadruk te leggen op kleding en vriendschap. Dit kan in de studio, maar hoeft niet.

Je ziet het: voor zwangerschapsfotografie zijn er verschillende mogelijkheden. Ik praat er graag met je verder over. Het gaat er vooral om wat jij mooi vind en waar jij je prettig bij voelt! Maar feit blijft dat je zo een hele mooie herinnering maakt voor later: voor jou — maar ook voor je kind!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *